Здравствениот систем го допре дното: Доктори на „Фејсбук“ молат за заштитни маски!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За тоа каква е сосотојбата во македонското здраство сведочат бројните апели и објави на социјалните мрежи од страна на докторите кои се во првите линии во борбата со справување со коронавирусот.

Доктори молат за заштитни маски, поради недостаток на истите.

Докторите педијатри од одделот интензивна нега на Детската клиника кои работат и имаат контакт со деца кои се веќе заболени од Ковид-19 или пак имаат симптоми на коронавирусот ги ставаат во опасност своите животи и животите на своите семејство, бидејќи ја немаат ниту основната опрема за да се заштитат.

Сподели.