Заев и Димитров добија лајк од Пенс (ВИДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Американскиот потпретседател Мајк Пенс, им упати поздрав со кревање на палецот при испраќањето од Белата Куќа на премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни, Никола Димитров.

Разговорот со потпретседателот Пенс поминал во срдечна атмосфера, а зборувано е за големата поддршка што и ја даваат на Македонија лидерството и народот на САД. Белата Куќа очекува позитивен исход на референдумот и зачленување на Македонија во НАТО.

Сподели.