Водечки епидемиолог предвидува дека во САД од коронавирус е можно да починат помеѓу 100 и 200 илјади луѓе

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Милиони Американци ќе бидат заразени со коронавирус, а би можеле да починат помеѓу 100.000 и 200.000 луѓе во САД, изјави денеска водечкиот епидемолог во САД, Ентони Фаучи.

До денес, во САД од новиот коронавирус заболени се 125.000 луѓе, а починале 2.200 лица.

Во моментов, во САД има најголем број на заболени лица во светот.

Сподели.