Во ДИК се споредуваат податоците од електронски внес и записниците – околу 18 часот се најавува и прес конференција

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Државната изборна комисија во текот на целиот ден пристигнуваат изборните материјали и записници на кои се запишани резултатите од вчерашното гласање.

Се прави увид во она што е внесено како електронски запис во системот и она што е внесено од избирачкиот одбор во записниците.Претседателот на ДИК, Оливер Дерковски околу 18 часот најавува и прес конференција на која ќе бидат соопштени првите резултати од вчера одржаните предвремени парламентарни избори.

Следуват и приговорите кои може да ги поднесат политичките партии и коалициите.

Сподели.