ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е во паника и се поочигледниот пораз сака да го минимизира со поткуп и насилство

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

СДСМ е во паника и се поочигледниот пораз сака да го минимизира со поткуп и насилство. Параполициски структури како таа во Прилеп, се формирани и во Битола, Охрид, Кочани. Поткуп во првиот круг е вршен и во Крива Паланка каде неформално главен на групата е Љупчо Николовски. Првиот доказ е разговор на активист на СДСМ Новица Груевски со веќе избраниот градоначалникот на Крива Паланка од СДСМ Сашко Митовски, велат од ВМРО-ДПМНЕ од каде го пренесуваат и разговорот:

Сашко – Нафаќат се пак за 200 евра.

Новица – Тие се од збор ако кажат ДА така ќе биде.

Сашко – Да! Сабајле се договараме.

Новица – З…. ѕверче си.

Сашко – Знаеш дека нема да оставам на случајност ништо.

Новица – Знам и ради тебе веруем дека ќе ги добиеме у Паланка!

Од партијата обвинуваат дека власта ја злоупотребува и Единицата за специјални задачи.

-Задачата и обуката на овие лица се да се справуваат со урбан тероризам и да се справуваат со екстремни групи. Прашањето е што тие би барале низ градовите во Македонија, каква е нивната улога во Охрид, во Битола и во Кочани? Групи на доверливи лица за врвот на власта од Единицата за интервенции се пратени од пред 2 дена во цивилна облека и необележани возила на МВР, по една група во Кочани и во Охрид, додека две групи се во Битола, со задача да помогнат на партиските параполициски структури во теророт и поткупот врз населението, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата истакнуваат дека состојбата во Битола е иста како во Прилеп, каде преку вибер групи се давани насоки за следење, малтретирање и шиканирање на неистомисленици.

-Во Битола главен на овие групации е Васко Ковачевски, а извршители се тројца началници на СВР Битола, Славко Ј. Николче Ѓ. Вангел Б. Додека дел од групата се и Горанче М. Ирена М. и уште десетина други полицајци. ВМРО-ДПМНЕ за овие активности ќе ги извести меѓународните претставници, но и ќе поднесе соодветни пријави. Граѓаните веќе не се плашат и сами ги пријавуваат ваквите бандити од власта. Време е за промени. А бандитите да заминат во историјата, велат од партијата.

Сподели.