ВМРО ДПМНЕ е за спроведување тест на сите пратеници

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Новинарско прашање: Денеска независната пратеничка група побара во Парламентот доброволно тестирање на пратениците и на другите вршители на јавни функции за наркотични средства? Како го коментирате ова? Дали имате изградено став? Дали да биде задолжително или на доброволно основа?

Одговор на новинарско прашање: Апсолутно е прифатливо и е нешто што и од ВМРО-ДПМНЕ има таква една идеја за таква иницијатива. Второ не е само што треба  пратениците вака да се тестираат туку мора да бидат и проверувани особено оние пратеници коишто поседуваат, а има повеќе такви пратеници коишто и да не се членови на комисијата имаат право да добијат безбедносен сертификат и да имаат увид во државни тајни, во безбедносни тајни и многу важни документи за безбедноста и стабилноста  во Република Македонија. Оттука мислам дека е една иницијатива којашто во моментов добива актуелност. Може да биде и доброволно, може и да биде и задолжително. Оној што ако на  доброволно не се јави, апсолутно отвара дополнителни сомнежи такашто тоа ќе го оставиме за понатаму. Тоа е јасно дека во моментов се наметна како потреба да се направи едно  такво испитување.

Сподели.