Владата го разреши Исени

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Владата на денешната седница го разреши Џеват Исени од функцијата неизвршен член на Одборот директори на акционерското друштво за стопанисување со деловен простор, со што автоматски му престанува и функцијата Претседател на Одборот на директори на АДСДП, информираа од Илинденска.

Оваа одлука на владата следува откако медиумите објавија видео на кое се гледа како Исени игра оро на свадбена веселба со пиштол, кој, според него, бил гасен.

Инаку, тој периодов го обвинуваше извршниот директор Кристијан Трајковски за неодговорно и незаконско работење.

Сподели.