ВИДЕО: Човек избегна удар од гром

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Американецот Ромулус Макнејл имал многу среќа додека поминувал низ универзитетски кампус во Конвеј, во Јужна Каролина, додека врнело.

Како што може да се види од снимките од надзорните камери, гром удрил само неколку сантиметри од неговата нога, па тој од страв го испуштил чадорот. Бидејќи времето било лошо, одлучил да тргне со својот автомобил.

„Знам дека помислив: „Се надевам дека нема да ме погоди гром“. Почувствував удар, беше лудо. Само сакам да одам дома и да јадам нешто“, рекол Мекнејл.

Громот поприлично го исплашил, но за среќа поминал без никакви повреди.

FUN TIME@4FunTime

jnassahila A direct hit by a lightning strike in Conway, southcarolina on August 16, 2019

https://twitter.com/i/status/1162569195013443584
https://twitter.com/i/status/1162569195013443584

 

 

 

Сподели.