Уште едно дете заразено со бактерија „МРСА“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Утрово е пријавен нов случај на дете заразено со бактеријата „МРСА“. Случајот го пријавиле родителите на детето кое што следи настава во основно училиште „Панајотот Гиновски” во Бутел, Скопје, објави АЛСАТМ.

Во меѓувреме, тимовите на Државниот санитарен инспекторат пристигнаа во основното училиште “Панајот Гиновски” за извршување на проверки на деца за кои постои сомневање дека се заразени од бактеријата МРСА.

Ова е трет случај, во рок од неколку дена, на децата кои се заразени од оваа бактерија.

Случаи со бактеријата „МРСА” беа регистриани во градинката „Снежана” во Чаир. Здравствените власти велат дека во последниот период оваа бактерија станува се поприсутна, додека експертите велат дека тоа не е смртоносно и може успешно да се третира.

Сподели.