Цветанова за Исмајлоска: Не е крива Нола туку тие што ја ставија пратеник

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Екс министерката за култура Ганка Цветанова ја коментира изјавата на пратеничката Нола Исмајлоска која тврди дека во 2014 била подготвена да го гласа за промена на името пред да стане пратеник.

Цветанова смета дека највиновни во целата ситуација се тие што и дозволиле на Исмајлоска да стане пратеник. “Има ли поголем срам од тоа пратеник да лаже за своето образование и тоа во официјалното CV доставено до Собранието на Р. #Македонија? Не е виновна Нола. Таа и да сака друго не може да биде. Не знае. Не умее. Виновни се тие што таквите како Нола ги ставија на пратенички листи”, смета Цветанова.

Сподели.