Цела бивша Југославија на Европско во ракомет

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На европското ракометно првенство во ракомет кое ке се одржи во Норвешка,Шведска и Австрија од 9 до 26 јануари 2020 година се пласираа сите репрезентации од бившата федерација.

Шешир 1- Хрватска,Шпанија,Шведска,Франција,Унгарија и Германија

Шешир 2 – Македонија,Словенија, Русија,Данска, Норвешка и Белорусија

Шешир 3 – Црна Гора,Летонија,Исланд,Португалија,Австрија и Чешка

Шешир 4 – Босна и Херцеговина,Србија,Швајцарија,ПолскаУкраина и Холандија.

Сподели.