Трамп им вети на приврзаниците дека пандемијата на коронавирус ќе заврши наскоро

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Претседателот на САД, Доналд Трамп, продолжува да го брани своето справување со пандемијата, која им наштети на економијата и милиони невработени. На митингот што се одржа во пензионерската заедница во централна Флорида, Трамп им вети на приврзаниците дека пандемијата на коронавирус ќе заврши наскоро и го обвини Бајден за преувеличување на здравствената криза за да ги исплаши Американците да не гласаат за него. Бајден, пак, во својот дом во Делавер, се осврна на пропустите на претседателот Трамп во справувањето со пандемијата на коронавирусот, која стана доминантно прашање во кампањата.

Сподели.