ТАЈСОН ФЈУРИ донира 7 милиони фунти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Професиналниот боксер Тајсон Фјури ке ги донира сите пари од неговиот последен меч во износ од 7 милиони фунти. Тој контактирал донаторски служби и негова желба била да се изградат куки за бездомниците во Британија. Тој покрај што е голем борц е и прекрасна личност кој дел од својата заработка секогаш ја донира во хуманитарни цели. Но ова е најголема донација што тој ја дава од кога е професионален боксер.

Сподели.