Шест познати македонски дами се соблекоа како дел од кампањата за борба против ракот на дојка (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Шест дами познати во јавноста се соблекоа и се сликаа само по градник како поддршка за болните од рак на дојката но и да ја разбудат светса кај дамите. Биди храбра и погледни зад градникот е пораката на Александра Илиева, Тамара Ристовска, Катерина Шехтанска, Дани Димитровска, Татјана Стојановска и Искра Канзурова.

Нивната порака, сублимирана во кампања „Погледни зад градникот“ е со превенција и информираност, жените да го надминат стравот од неубавите предизвици на Животот. Запознавањето со опциите за превенција и лекување на ракот на дојката е единствената опција да најдат храброст за себе и да ги охрабрат најблиските, во случај на предизвиците од оваа болест.

Александра Илиева (Музичар)

Татјана Стојановска (ТВ-Презентер)

Искра Канзурова (ТВ-Водител)

Дани (Мизички артист)

Катерина Шехтанска (Актерка)

Тамара Ристовска (Актерка)

 

Сподели.