Середа најмлад европски првак во скокови во вода

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Украинскиот натпреварувач Алексеј Середа стана најмлад шампион во историјата на европските првенства во скокови во вода од 10м. Алексеј Середа има 13 години и 7 месеци, со што го сруши рекордот на досегашниот британец Том Делеј кој имаше 13 години и 10 месеци кога ја освои титулата во 2008 година.Европското првенство се одржува во Киев – Украина. Со овој резултат Середа обезбеди норма за Олимписките игри во Токио,и ке има право на настап бидејки тогаш ке има полни 14 години.

Сподели.