Самсоненко останува во ВАРДАР

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По најавите дека Сергеј Самсоненко го напушта спортскиот бренд Вардар,во јавноста се шпекулира за можните нови спонзори и сопственици. Мегутоа Самсоненко останува во најголемиот спортски бренд во Македонија,но потпомогнат со некои домашни компании. На повидок е договор како би се направила сериозна финансиска конструкција за наредната сезона. Фудбалскиот и ракометниот клуб ке имаат солиден финансиски буџет со кој би се создале солидни тимови,кои би се натпреварувале на домашната и мегународна конкуренција.

Сподели.