Рускоска: Не очекував повисока казна

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Обвинителката Вилма Рускоска изјави дека казната за Кичеец е очекувана и оти откако ќе ја добие пресудата ќе реши дали ќе поднесе жалба.

Мислам дека е добра изречената санкција, но сепак откако ќе ја добијам пресудата ќе одлучам дали ќе поднесам жалба за висината на казната. Не очекував повисока казна, зашто сепак е голем распонот од една до десет години со оглед дека досега е неосудуван и особено што призна вина, рече Рускоска.

Бојан Јовановски и Катица Јанева се изјаснија дека не се виновни, па по признанието на Кичеец, судот ја одвои постапката, а рочиштето против Јанева и Боки 13 ќе продолжи на 6 декември.

     

    Сподели.