Путин ја откажал најавената посета на Србија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Рускиот претседател Владимир Путин ја откажал најавената посета на Србија, јавуваат српскиот портал Нова и весникот „Данас“. Како што наведуваат изворите на српскиот медиум „Данас“, Кремљ не открил зошто Путин се откажал од најавеното доаѓање, „но на Русите секако не им е по волја неодамнешното српско приближување кон американските позиции“.

И порталот „Нова“, повикувајќи се на свои извори, го јавува истото тоа.

Сподели.