Позната македонска веледрогерија може да увезе 2,5 милиони дози вакцини „Фајзер” за една недела!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Позната македонска веледрогерија можела и сè уште може да увезе 2,5 милиони дози вакцини „Фајзер”, објави Плусинфо.

За оваа можност се известени високи личности од државниот врв.

Веледрогеријата може да ги увезе вакцините по цена од 30 евра за една доза, или вкупно 75 милиони евра. Веледрогеријата е спремна да го обезбеди плаќањето преку сопствен партнер во банкарскиот сектор, пишува порталот „Плусинфо“.

Во случај да постои спремност за ова, вакцините на „Фајзер” преку оваа веледрогерија би стасале во рок од една недела, тврди извор за „Плусинфо“.

Сподели.