,,Поинаку”: ,,Кажете им на облаците дека Битола умира”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Советничката во Општина Битола од ,,Поинаку” со герила акција на отворањето на филмскиот фестивал ,,Браќа Манаки”. Габриела Илиевска и нејзините подржувачи се појавија со маички со натпис ,,Tell the clouds Bitola is dying” (Кажете им на облаците дека Битола умира).

,,Поинаку” се познати по нивната борба за чист воздух и чиста околина. Неретко изведуваат герила акции низ цела Битола се со цел да се сопре загадувањето на градот.

Сподели.