ПИКЕ на удар на шпанските власти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Фудбалерот на Барселона Жерар Пике ке мора да плати данок и казна во висина од 2,1 милион евра како би ја избегнал затворската казна. Шпанскиот суд ја одбила жалбата на Пике па тој ке мора да плати данок од 2009 и 2010 година за авторски права на своите фотографии за кои немал платено данок. Ваквите пресуди на шпанските власти веке ги осетија Меси и Роналдо кои исто така мораа да платат поголеми суми како би го избегнале престојот во некои од затворите во Шпанија.

Сподели.