Падот на оваа влада е се поочигледен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Поразот на СДСМ се ближи.
Поради тоа Зоран Заев преку Уставниот суд создава можност после поразот
на предвремени парламентарни избори да биде амнестиран за сите коруптивни
афери и зделки познати во јавноста.
За да се оствари тоа, Уставниот суд ќе создаде пракса, Пендаровски ќе
реализира.
Одлуката на Уставниот суд е јасен показател дека тој, како и останатото
судство, целосно се потчинија на волјата на Заев и СДСМ.
ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да престане со притисоци врз судската
власт.
ВМРО-ДПМНЕ е против амнестии и против аболиции. ВМРО-ДПМНЕ нема да
поддржи амнестии и аболиции. Доколку Заев продолжи со неговиот план и ги
разгневи граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ ќе излезе со нив на протести.

Сподели.