Навршија 30 години од излегувањето на легендарната песна на Врчак-И повторно сам (ВИДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Раде Врчаковски – Врчак почнал да се занимава со музика откако се вратил од САД каде престојувал четири години,односно во 1999 година излегува неговата прва песна, „И повторно сам“ која е прифатена од публиката. Песната е со актуелна тематика имајќи во предвид дека во тој период во Македонија има голем број на зависници од хероин. Наскоро излегува и неговиот прв албум, „Како да побегнам од се“ кој исто така е прифатен и брзо распродаден.Но наскоро Врчак се откажува од музиката сакајќи да се посвети на медицинскиот факултет.

Сподели.