На ЛГБТ собирот во Скопје, им ставале полови органи на христијански светци и ја исмеваа верата! (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Припадниците на ЛГБТ, вчера, во склоп на Недела на гордоста, приредија исмејувачки перформанси за верата во Музејот на современа уметност.

Тие на различни начини се обидоа да ја исмеат верата, конкретно Христијанството, со цел да добијат одредени права во општеството. На перформансот на здруженијата кои се борат за правата на ЛГБТ луѓето, имало гол маж облечен како православен свештеник кој општи со гол светец кој има полов орган.

Меѓу присутните беа и познати личности, како режисерот и интелектуалец Слободан Унковски, деканот на ФОН Љубомир Данаилов Фрчкоски и поранешниот министер за култура Роберт Алаѓозовски.

Погледнете ја галеријата која ја објави активистката Ирена Цветковиќ на својот Фејсбук профил.

 

 

 

 

 

 

Сподели.