Мицкоски на Твитер: Добиле или не добиле датум за преговори, после тоа одиме на избори

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ставот на партијата е јасен, веднаш после одлуката на Европскиот совет во насока на тоа дали Македонија ќе добие или нема да добие датум за преговори треба да се организираат парламентарни избори, напиша на својот твитер-профил Христијан Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој во друг пост на Твитер се осврна и на препораките на Венециската комисија: „Предупредувавме дека после разгледувањето на предметот за Законот за јазици од страна на Венецијанската комисија, истиот ќе претрпи реперкусии, како и сите предмети кои се разгледуваат во судот во Стразбур“.

 

 

Христијан Мицкоски@MickoskiHM

Предупредувавме дека после разгледувањето на предметот за Законот за јазици од страна на Венецијанската комисија, истиот ќе претрпи реперкусии, како и сите предмети кои се разгледуваат во судот во Стразбур.https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1341442499364539 

Сподели.