Милано и Кортина Д Ампецо домакини на ЗОИ 2026

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мегународниот Олимписки Комитет одлучи домакин на зимските олимписки игри во 2026 година да бидат Милано и Кортина Д Ампецо.

Од последните два кандидати Милано и Стокхолм МОК одлучи игрите да бидат организирани во Милано.

Претходно од трката за организација испаднаа Сион/Швајварија/,Сапоро /Јапонија/, Калгари /Канада/ и Грац /Австрија/.

Сподели.