Македонците во Австралија ја пречекаа грчката екипа со ,,Бисер балкански”, а ги испратија со пораз! (ВИДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонците од дијаспората не заборавија од каде доаѓаат, од каде им коренот па така македонската екипа Алтона Вардар и приреди ,,топол” пречек на грчката екипа Оаклеј во првата австралиска фудбалска лига.

Имено пред почетокот на натпреварот се свиреше Бисер Балкански со гајдан и тапан, а и крајниот резултат одеше во прилог на Македонија. Алтона Вардар го порази својот противни со резултат од 2-1.

Сподели.