Македонец во Словенија ја покривал “Северна” на рекламните паноа низ цел Марибор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 24 март фудбалската репрезентација на Маkедонија и гостува на Словенија во рамки на кBалификациите за ЕУРО 2020. Натпреварот ќе се игра во Љубљана, на стадионот „Стожице“, а рекламни плакати веќе има низ некои градови на Словенија. Меѓу нив и во еден од најфудбалските градови во оваа земја – Марибор.

На рекламните плакати, на кои стои „Нашето срце бие за Словенија“ нашата репрезентација е најавена како фудбалска репрезентација на „Cеверна Mакедонија“.

Целата статија прочитајте ја на Денешен.

Сподели.