Лозановски на МАС во Белград: Мојата земја е Македонија, без додавки!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Влатко Лозаноски ја доби наградата најдобар Поп- фолк пејач на годината на доделувањето на балканските музички награди MAC во Белград. Пред широкиот аудиториум, Влатко се обрати на македонски јазик и кажа дека доаѓа од Македонија, а не од земјата со новото име. Исто така, рече дека зборува на македонски јазик затоа што во една прилика, српската пејачка Јелена Карлеуша рекла дека македонскиот е секси јазик за неа.

Сподели.