Курти да не се однесува како премиер на северна Албанија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во интервју за косовската јавна телевизија РТК, Коснет рече дека Курти не треба да се однесува како премиер на северна Албанија.

– Албин Курти треба да излезе на терен и да се среќава со граѓаните, без оглед на нивната припадност, а не само со политичарите. Треба да им докаже дека ќе биде премиер на сите граѓани на Косово и да не се однесува како премиер на северна Албанија, изјави американскиот амбасадор.

Сподели.