Комити спремни: Драчево вечерва ќе гopи, за ова нема казна и закон – еве што подготвуваат

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На социјалната мрежа фејсбук се појави фотографија каде што навивачката група Комити односно подгрупата на Комити од Драчево најавува спектакл.

На фотографијата се гледа голем број на пирптехника која ќе биде искористена на полноќ за доаѓањето на најголемиот христијански празник и воскресениото на Исус Христос.

Во објавата на еден член од навивачката група стои: Драчево вечерва ќе гopи. По повод најголемиот Христијански празник Велигден.

Спроведувате мерки, барате да останеме дома да не одиме во Божјите храмови, со уцени и со разни казни, ама за ова нема закон и нема казна!

Да живее Вардар! Да живее Македонија!
Останете во добро здравје и бидете будни да го дочекаме Воскресението на нашиот Господ Исус Христос!

ИЗВОР: thenewzupdate.com

Сподели.