Browsing: Здравје

ЗДРАВЈЕ
Македонија преку ЕУ набавува дополнителни дози од лекот „ремдесивир“

Како што информира Министерството за здравство, Европската Комисија потпишала договор со фармацевтската компанија „Џилед“ за набавка на 500.000 дози од „веклурy“, бренд името на лекот „ремдесивир“,…

1 2 3 20