Browsing: ВЕСТИ

ВЕСТИ
Република Македонија е лидер во регионот во однос на финансирањето на програмите за борба против ХИВ и туберкулоза

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и министерот за здравство, Венко Филипче, денеска се обратија на 39-от состанок на Одборот на Глобален Фонд за…

ВЕСТИ
СДСМ: Очајните обиди за оживување на потрошени лажни случаи е потврда за безидејноста во која се наоѓа ВМРО-ДПМНЕ

Соопштение за јавност Покрај лажните вести, ВМРО-ДПМНЕ во безидејност и очај два дена се обидува да ја замајува јавноста со рециклирани измислени случаи, со што уште…

ВЕСТИ
Заев: Предметот „Поткуп“ е смислен за да се спречи објавувањето на Вистината за Македонија тоа се докажува

Одговори на новинарски прашања, Зоран Заев, претседател на СДСМ Медиуми: Коментар за снимката? Ова беше последниот дел од доказната постапка објавената на ЈуТјуб снимка, денеска беше…

ВЕСТИ
Јастог, убаво вино и одлични закуски – Никола Димитров од Институтот во Хаг годишно добивал 75 000 евра

Холандската јавност и политичарите чекаат одговори на прашањата како се потрошени 20 милиони евра државни субвенции во Институтот за глобална правда во Хаг, каде што до…