Browsing: ВЕСТИ

ВЕСТИ
Фондот за пензиско и инвалидско осигурување празен, пензиите под ризик?

Голем број експерти ја критикуваат и нарекуваат крајно неуспешна економската политика на Владата на Република Македонија, предводена од Зоран Заев, а во економскиот дел од министерот…

ВЕСТИ
Грчката новинарка Вудури: Договорот е чесен компромис и отвора перспективи за двете земји

Резултатот од референдумот кај нас, но и Договорот од Преспа, во разговор за МИА ги анализира грчката новинарка од радиото „Атина 98.4″ и „Макрополис.гр”, Александра Вудури.…

ВЕСТИ
Десната опозиција победи на изборите за сенатори во Горниот дом на чешкиот Парламент

Десната опозиција победи на вториот круг од изборите за сенатори во Чешка, што опфаќа една третина од местата во Горниот дом на Парламентот. Владејачките партии претрпеа…