Browsing: ВЕСТИ

ВЕСТИ
Уставен на 19 септември ќе ги разгледува иницијативите за поништување на одлуката за референдум

Уставниот суд на Република Македонија на 21-та седница закажана за 19 септември (среда) со почеток во 9.30 часот ќе ги разгледува иницијативите за оценување на уставноста…

ВЕСТИ
Коинциденција или не? Бајруш Сејдиу предвреме пуштен на слобода токму пред референдумот

Бајруш Сејдиу не се враќа во затвор, одлучи судот, пренесува порталот Досие, според кој неофицијално имало многу ургенции надвор од судот за да се реализира отпустот. Според одлуката…