Browsing: ВЕСТИ

ВЕСТИ
Данев: Манифестацијата „Илинденски марш“ после цели 40 години е одбиена од Министерството за култура

Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ на четириесеттата седница на Собранието го праша министерот за култура Роберт Алаѓозоски, зошто е одбиена и не е финансирана манифестацијата…

ВЕСТИ
МВР ги дематира обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ за исхраната на специјалците

Министерството за внатрешни работи категорично ги отфрла политикантските и неточни тврдења изнесени денес во јавноста од страна на политичка партија за наводната несоодветна исхрана на припадниците…

ВЕСТИ
ИСТОРИСКИ ДОГОВОР: Во Саудиска Арабија за прв пат во историјата ќе се градат христијански цркви

Саудиска Арабија постигна договор со Ватикан за изградба на цркви за христијани кои живеат во таа земја. Овој историски договор го постигнале кардиналот Жан Луис Тауран…