Browsing: Македонија

ВЕСТИ
Анкета на „Макфакс“ – Шилегов направил најмалку за градот Скопје

Во онлајн-анкетата што ја спроведе истражувачкиот центар на „Макфакс“, на прашањето „кој градоначалник на Скопје направи најмалку за градот?“, најголемиот број испитаници, односно речиси половината, се…

ВЕСТИ
Се јавија и “Комити” по обидот на обезбедувањето да го одземе знамето со сонцето од Кутлеш

(Фејсбук статус на навивачката група “Комити”) “И покрај строгата хиерархиска поставеност, дури и во војничкиот кодекс на однесување не само што е дозволено туку е и…

ВЕСТИ
ИНТЕРВЈУ со Емилија Апостолова Чаловска од ОХРИД SOS: Поразително е што повеќе од 50% од локалитетите на листата на „Светско наследство во опасност“ се наоѓаат во воени зони

Проблемот со кој се соочува Македонија и градот Охрид е темата на која разговаравме со Емилија Апостолова Чаловска од Граѓанската иницијатива ОХРИД SOS. Со неа продискутиравме…

1 2 3 424