Browsing: Економија

ВЕСТИ
Ангелоска: Каматите на кредитите не можат да бидат укинати

Банките ќе пресметуваат камати на одложените кредити за да се овозможи нормално функционирање на банкарскиот сектор. Министерката за финансии Нина Ангеловска, вели дека функционирањето на банкарскиот…

ВЕСТИ
Нови цени на горивата

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се намалува за 1,00 денари/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со Одлуката од 23.03.2020 година и со тоа малопродажната…

ВЕСТИ
Нормализација на транспортот

Транспортот на стока се нормализира, воведени се и нови процедури за превоз на стока како во домашниот така и во меѓународниот транспорт согласно настанатата состојба, соооошти…

ВЕСТИ
Нови, пониски цени на горивата

Од 24.03.2020 година, малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се намалува за 5,00 денари/литар и ќе изнесува  49,50 ден/лит. Кај малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се бележи намалување за 4,50…

ВЕСТИ
Економски мерки за справување со кризата во светот

Институтот за економски истражувања и политики „Фајненс тинк“ презентираше дел од фискалните мерки воведени во различни земји за справување со неегативните економските последици предизвикани од состојбата…

1 2 3 30