Browsing: ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА
Нова измама преку телефонски повици од странство, не кревајте слушалка

Граѓаните да не одговараат на непознати странски телефонски броеви. Агенцијата за електронски комуникации апелира граѓаните да бидат многу претпазливи. Кога добиваат повици од странски оператори кои…

ТЕХНОЛОГИЈА
РОДИТЕЛИ, ВНИМАВАЈТЕ: Социјалните мрежи може да предизвикаат депресија кај тинејџерите!

Тинејџерите имаат два пати поголеми шанси за појава на симптомот депресија поврзан со користење на социјалните мрежи. Тоа е така поради онлајн злоупотребата, пореметувањето на сонот,…

ТЕХНОЛОГИЈА
Лажна порака на Фејсбук предупредува: Личните податоци на корисниците ќе бидат јавно достапни

Кај одредени Фејсбук корисници ширум светот почна да кружи порака во која тие се предупредуваат дека нивните фотографии, разговори и податоци ќе бидат изложени пред јавноста.…

ТЕХНОЛОГИЈА
Научниците без одговор: Што и се случи на планетава на 11 ноември?

Необичните сеизмички бранови забележани на 11 ноември, кои не беа почувствувани, ги збунија научниците. Брановите, кои „Нешенел џиографик“ ги опиша како „мистериозен татнеж“, кој помина низ…

ТЕХНОЛОГИЈА
Најбрзиот мотоцикл во светот во 2020 година ќе биде електричен

Производителот на мотоцикли „Кертис“ конечно ќе го реализира својот концепт на електричен мотоцикл, кој ќе влезе во масовно производство. Компанијата најави два нови модели, кои претставуваат…

1 2 3 8