Browsing: КУЛТУРА

КУЛТУРА
Комплекси

„Се работи за нација со комплекс, која мора да си бара корења назад 2000 години. Ако го нема Александар Македонски, ние не знаеме кои сме, престанете,…

КУЛТУРА
Изложба на стрипови во Струга

Во галеријата „Вангел Коџома“ вечер ќе биде отворена стрип изложба „Стрип бран – стрип насекаде“, на која ќе бидат претставени наградени стрипови од последниот Интернационален стрип…

КУЛТУРА
Танцовата претстава „Секвенци – минато, сегашност, иднина“ на Рисимкин изведена во Кина

Танцовата претстава насловена „Секвенци – минато, сегашност, иднина“ на кореографот Рисима Рисимкин беше изведена вчера на сцената на Танцовиот театар во Жијанг конзерваториумот за музика во кинескиот град…

КУЛТУРА
ЕКСКЛУЗИВНО: Интервју со потпретседателот на MC Potfat Даниел Ковачев по повод 20-годишнината од постоењето на клубот

POTFAT MC (PMC) е формиран во Гевгелија во септември 1998 година од група истомисленици составена од бајкери од Скопје и Гевгелија. Претседател на POTFAT MC е…

1 2 3 5