Browsing: КОЛУМНИ

КОЛУМНИ
КОЛУМНА: Некои нови ,,КЛИНЦИ”

Неколкумина блиски, познаници, ми имаат напоменато дека многу дефетистички и песимистички гледам на работите во моите колумни, т.е дека давам исклучиво негативни проекции за иднината на…

КОЛУМНИ
КОЛУМНА: Тази дупка не е дупка, ама не е ни бугарска

 Бугарскиот  универзитетски професор по културна антропологија на софискиот универзитет „ Св. Климент Охридски“, во едно кратко, но многу аргументирано интервју ги отфрли ретроградните, деструктивни и негаторски…

КОЛУМНИ
КОЛУМНА: „Второто полувреме“ од воената 2001 година, не смее да постои ни на филм да се „ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ“ ОД ВОЕНАТА 2001 НЕ СМЕЕ ДА ПОСТОИ НИ НА ФИЛМ

Случајно на социјалните мрежи здогледав едно  деветминутно  видео, во кое преку автентични хорор „ приказни“ и слики е претставен ужасот од граѓанската војна во Босна и…

КОЛУМНИ
КОЛУМНА: Берлинскиот ѕид падна, ама се изгради западно-балкански околу нас

Во  зовриената политичка атмосфера кај нас, помина бегло датумот  10.ноември, денот кога пред точно триесет години се промени светот. Падот на Берлинскиот ѕид, создаде  несомнени промени…

1 2 3 6