Јаулевски: Издвојуваме 40 милиони евра за целосно ренобирање и реконструкција на ученичките и студентските домови

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Младите имаат вистински партнер во подобрување на нивниот животен стандард.
Младите се иднината на Македонија и затоа Владата предводена од ВМРО – ДПМНЕ во текот на својот мандат ќе издвои 4️⃣0️⃣ милиони евра💶 кои ќе бидат наменети за целосно реновирање и
реконструкција на студентските домови🏢, целосна замена на дотраениот
мебел🛋️, простории за културно забавен живот и занимални, фитнес зони🏋️‍♂️,
нови перални и сушални, читални и простории за заедничко учење.
▪️Во рамките на подобрување на условите на студентските домови се подразбира и значајно поквалитетна храна во мензите, како и воведување на можноста за најмалку еден студентски оброк за редовните студенти.

#ВМРО_ДПМНЕЗаМладите

👉http://obnova.mk/index.php/programa

Јован Јаулески

На денешниот Livechat имав можност подетално да зборувам и да презентирам дел од проектите од предизборната програма кои се наменети за младите и Преодната стратегија, во кои има проекти за вработување на . млади луѓе до крајот на мандатот, неповратни средства, ослободување од данок на доход, ослободување од партиципација за студентите, покривање на трошоци за основно образование и многу други проекти за младите луѓе.

Сподели.