Јанакиески го прекина штрајкот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески, го прекинал штрајкот со глад по препорака на лекари.

Јанакиески штрајкуваше со глас две недели откако беше вратен во притвор како осомничен во истрагата што неодамна ја отвори Јавното обвинителство за продажба на државно градежно земјиште, со што беше опфатено и земјиштето каде требаше да се подигнат шпанските скали.

Сподели.