Ја снимиле медицинската сестра како фрла бебе во креветче од височина (ВИДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На медицинската сестра Ѓурѓија А. Од центарот за заштита на деца и млади во Звечанска улица, која работните обврски не ги обавувале во склад со прописите, во петокот официјално и врачиле отказно решение за престанок на работниот однос.

Кон средината на Јули на интернет се појави видео снимка на која се гледа како докторката Ѓурѓија А. едно од децата го фрла во креветчето, а потоа со мобилен телефон ги фотографира другите бебиња.

Непосредно пред да потврдат за еден од порталите дека и е врачен отказ, во центарот за заштита на деца и млади бил оддржан проширен колегиум на институцијата, каде што присуствувале повеќе вработени, меѓу кои и директорот Зоран Ѓорѓевиќ.

-Се собравме со цел да ги согледаме сите аспекти на она што наводно се случувало, како и последиците кои се настанати од грозоморниот случај. Самата дисциплинска постапка е спроведена по прописи. Чекавме целата постапка да стигне до крај, па тогаш да се сретнеме. Единствено, за да би ги испочитувале сите процедури, ова мораше да потрае неколку недели. После се, ова поважува дека сите кои ги кршат правилата, ќе бидат санкционирани во склоп со законските регулативи, вели Ѓорѓевиќ.

Видеото можете да го погледнете тука.

Автор: Александар С.

Сподели.