Интерактивна мапа за следење на вирусот во Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ја имаме првата интерактивна мапа за следење на состојбта со коронавирусот во Македонија. Мапата ја изработи компанијата ГДИ, која се занимава со софтверски решенија.

Мапата ги прикажува местата на кои има заразени со коронавирус, нивниот пол и возраст. Податоците ќе се ажурираат дневно, од официјални извори.

Мапата може да ја видите на следниот линк:

https://bit.ly/2Whhf4v

Сподели.