Границите на ЕУ остануваат затворени за македонските граѓани

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Границите на Европската унија остануваат затворени за македонските граѓани. Европската совет ја објави листата на земји за кои ги крева рампите за влез. Македонија не е меѓу нив. На листата се наоѓаат 14 држави Алжир, Австралија, Канада, Грузија, Јапонија, Црна Гора, Мароко, Нов Зеланд, Руанда, Србија, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис и Уругвај. И Кина е на листата како 15-та, но со услов на реципроцитет, поточно ако таа ги затвори границите за европските граѓани, тогаш и нејзините нема да можат да влезат во Унијата.

Македонија не ги исполни здравствените параметри за да можат нејзините граѓани да патуваат во ЕУ.

Сподели.