Граѓаните во Росоман ги фрлаат праските бидејќи нема ни трага ни глас од ветениот откуп (ВИДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Граѓаните на Росоман, едни од најголемите производители на праски во Македонија се принудени праските да ги фрлаат и оставаат да скапуваат бидејќи нема откуп. На видеото кое стигна до редакцијата на Сигнал.мк јасно се гледа дека скоро цел камион праски се фрлаат покрај пат. На видеото може и да се слушне кого производителите обвинуваат. Тие го обвинуваат Зоран Заев и министерот за земјоделие Николовски.

Сподели.