Гевгелија доби донација од 8000 заштитни маски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Општина Гевгелија доби донација од 8.000 заштитни маски што ќе бидат наменети за потребите на граѓаните, а на тој начин ќе им се помогне во набавката на помошни заштитни средства за спречувањето на ширењето на коронавирусот.

– Апелирам до граѓаните да не се шири фамата за недостиг од заштитни маски, бидејќи Општина Гевгелија преку донацијата обезбеди доволно заштитни маски. Повикувам на смиреност и трезвеност во овие сериозни моменти за нашата земја, вклучувајќи ја и Општина Гевгелија – изјави градоначалникот Сашо Поцков и додаде дека маските ќе бидат дистрибуирани до сите граѓани во општината.

Надлежните информираат дека, почнувајќи од денеска, во периодот од 10 до 16 часот секој ден, бесплатните заштитни маски ќе се делат на посебен пункт поставен на градскиот плоштад, пред супермаркетот „Кит-го“. Маските на граѓаните ќе им ги делат волонтерите на невладината организација „Чејнџмејкерс“, која се вклучи во реализацијата на оваа акција на Општина Гевгелија. Дополнително, маски ќе се достават и до сите села во околината на Гевгелија.

Сподели.