ФОРМУЛА 1 -Силверстон до 2024 во календарот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Трките на Формула 1 ке се одвиваат на стазата во Силверстоун уште 5 години. Сопствениците на стазата и водечките луге на Формула1 потпишаа нов договор на 5 години.Сопствениците на патеката претходно го раскинаа договорот со обрзложение дека одржувањето на самата трка е прескапо и доколку не се потпишеше овој договор,трката во Силверстон ке беше последна која се вози наредниот викенд.

Сподели.