ЕНДИ МАРЕЈ става крај на кариерата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ЕНДИ МАРЕЈ најави повлекување од тенисот.Британскиот тенисер веке подолго време го нема на високи места на АТП листата.Зачестените повреди го направија своето, и покрај макотрпното лечење на честите повреди,повредата со колкот кој го мачи веке 2 год изгледа ке стават крај на неговата кариера.Во својата изјава за медиумите во емотивна порака тој изјави дека направил се што е во негова можност да ја санира повредата на колкот која го мачи веке 2 год,но сите терапии и интервенции не вродиле со плод.Кариерата сака да ја заврши на Британско тло на турнитор во ВИМБЛДОН.

Сподели.